Winy Sulfit 1000 gr.

73,00 kr.
Inkl. moms Leveringstid 2-4 hverdage

Winy Sulfit (Kaliumdisulfit) 1000 gr.

Sulfit er blevet anvendt som konserveringsmiddel til vin helt tilbage i det antikke Rom og Egypten. Sulfit anvendes ligeledes til at forebygge oxidering af vin, most og øl.

Sulfit anvendt i den rette mængde under gæring af vinen, vil hæmme uønsket bakterier i vin, mens gæren stadig vil virke. Den færdige vin tilsættes ligeledes sulfit, men dette for at stoppe gæren og dermed en eftergæring af vinen. Det er restsukkeret i vinen som afgør hvor meget sulfit der skal tilsættes den færdige vin. Under lagring af vinen vil den fri sulfit falde, da sulfitten bindes til forskellige stoffer i vinen, også korkpropper binder sulfit.

Sulfit tilsættes efter hver omstikning, f.eks. 2 gram pr. 25 liter ved første omstikning og efterfølgende 1 gram pr. omstikning, sidste gang 2-3 dage før flaskning, men ikke mere end 5 gram pr. 25 liter totalt.

Sulfit kan ligeledes anvendes til desinfektion af udstyr, og her skal der bruges 1 til 2 gram pr. liter vand,

VIGTIGT: sulfit skal altid bruges i kombination med syre f.eks. citronsyre ved rengøring af udstyr.

Kaliumdisulfit E224, Natriumdisulfit E223 og ligende stoffer bliver oftest i daglig tale kaldt sulfit og har E-nr. fra E220 til E228 og fælles for dem er at de bruges i fødevareindustrien som konservering, antioxidant og blegemiddel.

Se vejledning og datablad under VEDHÆFNINGER


Antal
Lagervare

Winy Sulfit 1000 gr.

EL-8225

Download

Winy vejledning

Sulfit vejledning

Download (63.54k)

Winy

Datablad sulfit

Download (55.74k)